diumenge, 26 d’abril del 2009

Comença la primera edició de la Lliga Superibérica de rugbi.

Finalitzada ja la temporada 2008 / 2009 de la Divisió d'Honor, el rugbi espanyol inaugura una competència inèdita en el seu calendari: la Lliga Superibérica.
El certamen impulsat per l'anglès Michael Robinson, ex davanter del Liverpool i de l'Osasuna, i actual conductor a la televisió espanyola, intentarà captar l’atenció dels aficionats locals, i transformar-se en el primer certamen de rugbi professional del país.

Imitant el format del Súper 14, la SIR (Lliga Superibérica de Rugbi) comptarà amb la participació de sis flamants franquícies: Sevilla FC Andalusia Rugbi; La Vila Mariners, de València; Korsarioak, del País Basc; Almogàvers, de Catalunya, amb seu a Sant Boi de Llobregat; Gats, d' Madrid, i Vacceos Cavaliers, de Valladolid.
Aquests equips, que estaran nodrits pels tradicionals clubs de les seves respectives regions, competiran des de demà i fins el 28 de juny, en una etapa regular de deu jornades, sobre un format d’anada i tornada. La definició es donarà durant els dies 3, 4 i 5 de juliol, entre els quatre millors classificats, i no hi haurà descensos.

La denominació "Superibérica" va sorgir perquè en principi s’havia previst sumar la participació de quatre representants portuguesos, encara que això es posterga per a l’any vinent, igual que l'ingrés d’una franquícia gibraltarenya.
Aquests són els partits de corresponents a la primera jornada:
24/04: Vacceos vs. Mariners (Valladolid)
25/04: Korsarioak vs. Almogàvers (Pamplona)
25/04: Gats vs. Sevilla (Alacant)
Nota: Almogàvers Blaus Aquesta franquícia tindrà la seva seu a Sant Boi de Llobregat i basarà la seva estructura sobre l’aportació d’institucions de Catalunya i del sud de França (Catalunya Nord). La U. E. Santboiana deixarà la seva empremta en aquest planter, que immediatament s’ha caracteritzat per comptar amb un fort suport institucional del nostre país.