dimecres, 29 d’abril del 2009

Arrenca el Ier Campionat de Catalunya de rugby lliga

Arrenca el Ier Campionat de Catalunya de rugby lliga. La Selecció Catalana sortirà d'aquesta lliga.

Nou equips i 200 jugadors. Aquestes són les xifres del primer Campionat de Catalunya de rugby lliga que va arrencar el 18 d'abril amb equips d’àmplia tradició històrica en el rugby XV que ara, un cop acabada les seves lligues respectives, passaran a l’altra disciplina germana, el rugby XIII. Totes les zones de Catalunya estan representades.

La lliga es divideix en dos grups, un de quatre i un de cinc, on el primer guanyador de cada grup es disputarà en una final única el màxim trofeu. Paral·lelament, el nivell que els jugadors vagin demostrant al llarg dels partits, també servirà per començar a configurar la Selecció Nacional Catalana oficial entrenada pel tècnic nord-català Eric Delherbe que prendrà part en la propera Euro Med Challenge.

La festa del rugby lliga, programada pel proper 20 de juny, arrodonirà la progressió del rugby lliga català amb un partit amistós entre Catalunya i una altra selecció de renom a l’Estadi Lluís Companys de Barcelona. El Campionat de Rugby Lliga de Catalunya compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Rugby League European Federation (RLEF). Trobareu tota la informació a www.rugbylliga.cat , els equips participants són els següents:

Club Natació Poble Nou, ‘Enginyers’
Club Rugby Sant Cugat

Club Atlètic Vic, ‘Crancs’

Garrotxa Rugby Club, ‘Teixons’

Club Rugby Tarragona
Club Rugby Valls

GEiEG Rugby Girona

Barcelona Universitari Club, BUC
CE INEF Lleida Rugby