diumenge, 25 de novembre del 2007

Joan Ricart, premi President Companys 2007

Joan Ricart, és el president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowlling reconeguda fa pocs dies. Amb discreció i treball constant ha assolit crear un precedent històric importantíssim: que la federació catalana i l'espanyola convisquin dins la internacional amb total normalitat, a banda de ser un esport reconegut pel Comitè Internacional Olímpic. El bowling és un dels esports més practicats del món amb més de 100 milions de jugadors federats.
Aquest premi s'atorga a aquelles persones o entitats que hagin destacat per la defensa i promoció de les seleccions esportives catalanes i del seu reconeixement internacional. Anteriorment l'han guanyat Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge (2005) i Oleguer Presas, jugador del F.C. Barcelona (2006).

En declaracions a la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Ricart, ha valorat el premi positivament, afegint que ''el més important és lluitar per l'esport català''. I ha enviat un missatge als presidents de les federacions catalanes encara no reconegudes ''qualsevol president ha d'entendre que, aconseguint el reconeixement oficial de la seva federació, es fa promoció del seu esport. Ho han d'intentar. Com més obrim el ventall, més promocionarem l'esport català'' .