diumenge, 23 de setembre del 2007

El Congrés tomba dues proposicions de llei sobre les seleccions

El PP i el PSOE, amb els vots dels diputats del PSC inclosos, han unit els seus vots en el Ple del Congrés dels Diputats per a bloquejar la presa en consideració de dues proposicions de Llei de CIU i Esquerra entorn a les seleccions catalanes. L'una, la d'Esquerra, demanava que no es penalitzés la negativa dels esportistes a jugar o no amb una selecció i l'altra proposava que l'estat no interferís en les competències exclusives de la Generalitat en matèria d'esports.


El resultat de les dues votacions ha estat contundent: 270 vots en contra procedents dels partits majoritaris (PP, PSOE, amb el suport dels diputats del PSC), i 30 a favor (CIU i ERC van rebre el suport del PNB, IU-ICV i el grup mixt). Durant el congrés, Josep Maldonado, portaveu d'esports de CIU, va ser el primer en treure la samarreta de la selecció catalana i posteriorment va rebre el suport del diputat del PNB Aitor Esteban, que va ensenyar la del País Basc. Al bàndol contrari, i informat prèviament de les intencions dels partits nacionalistes, el diputat del PP Francisco Antonio González va mostrar la samarreta de la selecció espanyola assegurant que ''és la única que ens representa''. Asseguts, els partits nacionalistes, li van fer gestos de desaprovació i de nou van mostrar orgullosos la que senten seva.


Després del vot en contra de PSOE i el PP a la presa en consideració de dues proposicions de llei presentades per Esquerra i CiU sobre la reforma de la Llei estatal de l'Esport, una vintena de diputats es van fotografiar a les escales d'accés a la cambra baixa espanyola amb samarretes de les tres seleccions nacionals (catalana, basca i gallega). A la fotografia també hi va aparèixer una bufada de la Plataforma Proseleccions sota el lema ''una nació-una selecció''. Dilluns recordem-ho la Plataforma va demanar la unitat de totes les persones, entitats i partits polítics en capacitat per influir en el debat a favor de les nostres seleccions.


En acabar la la sessió parlamentària, torn per més reaccions. El diputat republicà Joan Puig va dir que era ''dels milers que no disfruten dels triomfs de la selecció espanyola'', va assegurar que l'executiu '' té por que passi el que va passar en futbol sala quan Catalunya va guanyar a Espanya''. I va convidar als diputats a imaginar-se un món feliç on els espanyols poguessin veure un enfrontament de ''Gasol i Rudy Fernández, contra Garbajosa''.


El portaveu d'esports de CIU, Josep Maldonado, per exemple, va afirmar que "reclamar aquest dret de Catalunya no és ni una moda ni un caprici sinó que és un dret i una voluntat del poble català". El diputat va afegir "Catalunya té competències exclusives en esports", segons estableix l'article 134 de l'Estatut d'Autonomia i va criticar que "alguns dels que voten en contra avui (en referència als diputats del PSC) fa uns mesos van votar a favor d'aquest article 134 durant la tramitació de l'Estatut". Maldonado també va criticar que "portem més de tres anys de legislatura votant noves lleis dient que les lleis dels anys 80 o 90 cal actualitzar-les, però la de l'Esport, no".

1 comentari:

Una Nació, Una Selecció ha dit...

L'Enric Millan, ens ha fet aquesta aportació que reproduïm:
La selecció catalana de futbol va debutar oficialment a Paris onze anys avanç que neixes la selecció espanyola. Però seguint la inèrcia que encara no han deixat d'aplicar el decret de Nueva Planta quan els interessa, quan va néixer l'espanyola es van preparar ells tot solets una llei que anul·lava la legitimitat de la selecció catalana. Esta clar que en democràcia la majoria guanya i com que els espanyols son majoria tenen el dret de trepitjar-nos ell coll sense immutar-se cada vegada que els hi roti. Ara bé, la seva "democràcia" fa trampes.