dijous, 24 de gener del 2008

Sant Boi amb les Seleccions Catalanes

Els afeccionats de Sant Boi podran gaudir del partit amistós que dijous que ve 31 enfronta a la Selecció Catalana Amateur amb l’equip local, el Santboià en el Joan Baptista Milà. Es tracta d’una trobada en el qual el seleccionador nacional català, Robert Elvira, té posades moltes expectatives. No són moltes les ocasions que disposa el tècnic per a preparar la seva esquadra, a causa dels calendaris del campionat de Lliga, així que valora molt aquest xoc de preparació que el seu equip portarà a terme només una setmana abans de l’eliminatòria enfront de la Comunitat València.
A més de provar la gespa artificial on es jugarà l’anada, el Santboià és un rival de luxe per a la Selecció Catalana, degut al seu bon moment de forma i al seu competitiu estil de joc. El conjunt que entrena Miguel López és ja un dels referents en el grup català de la Tercera Divisió, i any rere any realitza un notable paper en la competició regular. Tant els jugadors com el cos tècnic del conjunt del Baix Llobregat estan molt il·lusionats davant aquest partit enfront d’una selecció que també els representa a ells, i de la qual fins i tot podrien formar part.

Contant els dies, així està el president del Santboià, Jordi Casals, davant una de les jornades més importants de la història de l’entitat que presideix. El seu club compleix aquest any un segle de vida, i l’acte central de les celebracions d’aquest centenari durà a la Selecció Catalana Amateur a jugar en el seu estadi, el Municipal Joan Baptista Milà. Serà el 6 de febrer, en el qual Catalunya s’enfrontarà a València en l’anada de la 2ª fase nacional de la Copa RegionsUEFA. Sant Boi ja es prepara per a aquesta cita, i la motivació és màxima. Casals es mostra "molt satisfet amb que la Selecció Catalana vengui a jugar a casa nostra, és un orgull per a nosaltres i estem encantadíssims". La resposta d’aquest club, així com de l'Ajuntament de Sant Boi, ha estat extraordinària, conscients de l’oportunitat de convertir l’anada d’aquesta eliminatòria en una veritable festa. Ambdues entitats s’estan mobilitzant per a tancar tots els detalls i que la gent gaudeixi al màxim. "Fa uns mesos vaig parlar amb el president Jordi Roche i li vaig oferir les nostres instal·lacions, i ens sentim molt honrats que ens hagin escollit per a aquest partit", comenta el president del Santboià.

La ciutat està responent. En breu està previst iniciar una sèrie de comunicats perquè cap habitant de la ciutat es quedi sense conèixer la disputa d’aquest partit, així com una campanya a les escoles.
I és que Sant Boi està molt identificada amb les seleccions catalanes, a les quals vol mostrar el seu suport. El propi màxim mandatari del club vermelló admet que "espero que aviat puguem veure a la nostra selecció reconeguda oficialment, jugant partits. Em sembla vergonyós que hàgim d’estar demanant permís a la RFEF per a poder jugar quan ens sembli". A més d’aquesta trobada, les seleccions catalanes tornaran A Sant Boi només 2 setmanes després. Entre el 22 i el 24 de febrer es disputaran en el mateix Joan Baptista Milà la 2ª fase dels Campionats d'Espanya femenins 'Sub 18' i 'Sub 25'. (El Mundo Deportivo)