dimarts, 20 de novembre del 2007

El F.C. Santboià utilitzarà la samarreta tricolor dels seus orígens durant l'any del seu Centenari

Nova equipació F.C. Santboià

La Junta del F.C. Santboià ha acordat que l’equip lluirà durant l’any 2008, amb motiu del Centenari del club, la samarreta tricolor que va vestir en els seus primers anys d’existència (blau-blanc-vermell).

El canvi posterior d’indumentària del Santboià té a veure amb un dels primers equips que van existir a Barcelona, l’Espanya, que després, com el Català, l’Iris o el Catatonia, no tindria continuïtat.L’Espanya, amb el Barcelona i l’Espanyol, era un dels clubs més forts del moment a casa nostra. Un parell de vegades va ser campió de Catalunya i una vegada subcampió d’Espanya.

El Santboià va disputar el seu primer partit important amb un encontre d’exhibició front aquest equip. La diferència de nivell en aquells temps va ser abismal i es va reflectir en el marcador (0-18).L’Espanya va ser l’equip de referència i sempre va ajudar el Santboià en tot el que li feia falta, arribant a una harmonia molt interessant, amb cessió de jugadors. Per això el Santboià va retre-li un homenatge i va fer seva la seva indumentària: samarreta vermella i pantalons negres.

La samarreta tricolor dels primers anys, modernitzada, serà la oficial l’any del Centenari. A més, coincideix amb els colors de la bandera de Sant Boi.

Una vegada finalitzat el Centenari es mantindrà com a segona equipació.