diumenge, 28 d’octubre del 2007

LA FEDERACIÓ CATALANA DE BITLLES I BOWLING, NOU MEMBRE DE LA FIQ (FÉDÉRATION INTERNATIONALE DES QUILLEURS)

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling és membre de la Fédération Internationale des Quilleurs FIQ, entitat reconeguda pel CIO. El 28 d’agost de 2007 a Monterrey (Mèxic) el Presidium de la FIQ va acordar la condició de membre provisional a la FCBB (Catalan Bowling Federation) tant en l’especialitat NINEPIN com en la de TENPIN. El 30 d’agost de 2007 a Monterrey (Mèxic) el Congrés de la FIQ per unanimitat va aprovar la condició de nou membre de la FIQ. Això comporta que la Federació Catalana passa a ser membre de la WNBA (Worl Ninepin Bowling Association) en la secció CLASSIC; i de la WTBA (World Tenpin Bowling Association), a la zona europea a l’ETBF (European Tenpin Bowling Federation). Per altra banda, al mateix Congrés de la FIQ Joan Ricart i Aguilà, president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, va ser elegit vicepresident primer de la FIQ per aclamació, a proposta de les federacions d’Alemanya i Luxemburg.

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling va ser fundada l’any 1949, compta amb més de 150 clubs de 25 comarques i té sis disciplines reconegudes: . Bowling Tenpin i Bowling Ninepin, que pertanyen a la federació internacional FIQ. . Bitlles catalanes (Bowling six), d’àmbit català i actualment en expansió internacional a Europa i Amèrica. . Bolo Palma, Bolos Leoneses i Bolo Celta, d’àmbit estatal. El nombre de llicències va creixent any rere any i actualment supera les 3.000, comptant totes les disciplines. L’admissió com a nou membre de la FIQ permetrà una excel•lent difusió d’aquests esports i un considerable increment de llicències. El Bowling a nivell mundial té més de 100 milions de practicants. Webs d’interès: federació europea; federació catalana.

dissabte, 27 d’octubre del 2007

L’Associació santboiana Pro Seleccions Esportives Catalanes va assistir a la 15a nít de l’esport de Sant Boi.

 26/10/2007-15a nít de l'esport

Aquest divendres, 26 d’octubre es va celebrar al Complex Esportiu Pau Gasol la 15a nit de l’esport de Sant Boi. A l’acte hi van assistir representants de l’Associació Santboiana Pro Seleccions Esportives Catalanes. Amb una assistència de més de quatre-centes persones aquest acte esportiu està destinat a premiar els i les millors esportistes santboianes de l’any 2007, així com les millors entitats esportives i millors tècnics de la temporada.


Els premis van ser per a:

Millor esportista promesa masculí: Andi Sanz del Puerto (Escola Esportiva Llor)
Millor esportista promesa femení: Paloma Dorvil (Ass.Esp.Club Natació Sant Boi)
Millor tècnic esportiu: Pedro Perez Muñoz (Escola Esportiva Llor)
Millor equip esportiu: Absolut Club Petanca Ciutat Cooperativa
Millor equip esportiu promesa: Infantil Unió Esportiva Santboiana
Millor promotor esportiu escolar: Club Voleibol Sant Boi
Millor directiu de l’esport: Candido Santos Pastor (Club Voleibol Sant Boi)
Millor entitat esportiva: Fundació Llor
Millor trajectòria esportiva: Nicolau Osete Moreno (Club Atletisme Sant Boi)
Millor esportista femení: Esther Comas Puertolas (Club Mugendo Sant Boi)
Millor esportista masculí: Agustí Roc i Amador (Centre Excursionista Sant Boi)

Potser un dels gran oblidats enguany h’estat el Club de Beisbol i Softbol Sant Boi, recordem que aquesta temporada van quedar sotscampions de la CupWinners Cup 2007.

Con ja és costum, abans de finalitzar la 15a nít de l’esport, es va fer la tradicional foto de família de tots els nominats i guanyadors.

I, per acabar l’Alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch va dirigir unes paraules de reconeixement i felicitació a tota la gent de l’esport de Sant Boi.

Fotografies de l'acte: 1 2 3 4 5 6

dilluns, 22 d’octubre del 2007

Segon acte reivindicatiu de l'Associació Santboiana Pro Seleccions Esportives Catalanes

F.C.Santboià-Sant Andreu

En el transcurs de l'emocionant partit de futbol celebrat aquest diumenge, 21d’octubre entre el C. F. Santboià (1) i el Sant Andreu (0) , l'Associació Santboiana Proseleccions Esportives Catalanes ha efectuat el seu segon acte reivindicatiu, amb la col·locació d’una gran pancarta i una bandera a l’estadi municipal de futbol de Sant Boi de Llobregat.

La Junta del Futbol Club Santboià en ha convidat a assistir el proper dijous 25 d’octubre, a partir de les 19'30 hores, tindrà lloc la presentació oficial dels equips del Futbol Club Santboià. Segons en s han informat l’entitat disposa de 29 equips i un total de 420 jugadors/res. Enguany destaca com a novetat la presentació dels equips femenins, recentment creats. Una vegada conclosa la presentació, tindrà lloc un partit amistós entre el primer equip i el filial, que milita a segona territorial.

divendres, 19 d’octubre del 2007

El santboià Dani Jarque, jugador del R.C. D. Espanyol visita l'Escola Sagrat Cor Vedruna de Sant Boi

Raul Jarque - R.C.D. Espanyol

Dimecres passat a les 16.00 h, el jugador del primer equip, Dani Jarque, va assistir a l'Escola Sagrat Cor Vedruna de Sant Boi (C/Lluís Castells, nº 20), amb motiu de la celebració del seu 125º aniversari. El jugador nascut a Sant Boi, va començar a jugar a futbol a La Cooperativa, Jarque va compartir amb els 400 nens del col·legi les vivències de quan ell era petit i, en definitiva, tots junts van passar una estona agradable i molt més els escolars del centre.

Aquesta activitat s'emmarca en els actes dels 125 anys de presència a Sant Boi, amb una àmplia representació de tots els sectors de l'escola, que ha dissenyat un seguit d'actes adreçats a totes les persones que tenen o han tingut relació amb aquest centre i també a tota la població de Sant Boi.

dijous, 18 d’octubre del 2007

Demà divendres s’inicia el Vè Campionat d’Europa de Pitch & Putt a Chia (Sardenya).

Pitch & Putt

Catalunya iniciarà el divendres 19 d’octubre la participació al Vè Campionat d’Europa de Pitch & Putt. El gran objectiu dels catalans és guanyar per primera vegada el Campionat d’Europa que sempre ha estat dominat per Irlanda.
El primer dia de competició es jugaran 36 forats en modalitat individual per cops. Dels sis jugadors de cada selecció comptaran els cinc millors i el resultat definirà el quadre d’enfrontaments entre seleccions. Per Catalunya és de gran importància quedar primer o segon i que Irlanda quedi en una posició anterior o posterior a Catalunya per a fer que l’únic encreuament possible, entre les dues grans potències europees del P&P, sigui la final. Això sempre amb el permís d’Holanda i Andorra que poden donar la sorpresa i colar-se a la final.

Els mateixos dies de competició també es jugarà el Ladies International Challenge 2007, on les seleccions femenines d’Itàlia, Irlanda i Europa disputaran un triangular. En la selecció europea hi ha dues jugadores catalanes Marylin Holmes del P&P Barcelona Teià (Maresme) actual campiona de Catalunya 2007 i Núria Dalmau del P&P Platja d’Aro (Baix Empordà).

Actualment la Federació Catalana de Pitch & Putt té 14.774 llicències esportives i s’espera superar les 15.000 a finals d’any. Això fa que estigui entre les 10 federacions catalanes amb més llicències. Cal recordar que per practicar el P&P no és obligatori disposar de llicència. El creixement de llicències anualment és del 14%, es juguen més de mil competicions anuals amb un total de 100.000 inscripcions.

dilluns, 15 d’octubre del 2007

Més de 21.000 queixes contra Villar, èxit de la campanya de protesta.

Ángel María Villar - RFEF

El passat diumenge la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes va donar per tancada la campanya de protesta contra la Real Federación Española de Fútbol per la prohibició del Catalunya-Estats Units. En total, des del 6 de setembre i fins el 14 d’octubre, 18.223 persones van enviar el formulari electrònic de protesta adreçat al seu president, Ángel María Villar, a través del nostre web. A banda, més de 3.000 persones van enviar per correu ordinari l’escrit de protesta que vam lliurar durant la celebració de l'Onze de Setembre a l'Arc de Triomf de Barcelona.

Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes volem agrair la implicació de tots els catalans i catalanes que es van afegir a aquesta iniciativa voluntàriament per manifestar la seva indignació. Confiem que aquesta mobilització hagi deixat molt clar a la RFEF que la nostra Selecció de futbol importa a la nostra societat i que no es poden repetir situacions arbitràries i injustificades com aquesta en el futur.


diumenge, 14 d’octubre del 2007

La selecció catalana goleja els Estats Units (7-1) en un amistós de futbol sala.

partit de Futbol sala Catalunya - España

Victòria de Catalunya en el primer amistós contra els Estats Units per 7-1. L'equip català de Futbol Sala va guanyar amb comoditat l'amistós jugat al Palau Sacosta de Girona el passat 12 d'octubre.

Més de mil persones van assistir al partit, precedit pel cant d'"Els segadors". Els catalans es van avançar ben aviat, amb gols de Galisteo i Vargas en els cinc primers minuts. Al descans, l'equip de Juan Antonio Fernández ja guanyava per 5-0 gràcies a Torra, Xavi Fernández, i Xavi Sánchez, que van marcar dos gols. Amb 7-0 per Catalunya, els nord-americans van salvar l'honor.

Els dos equips es tornaran a trobar demà al Parc Esportiu Llobregat de Cornellà.

La selecció catalana utilitza aquests dos partits contra els Estats Units per afinar la forma de cara al pròxim europeu.

dijous, 11 d’octubre del 2007

Catalunya, Euskadi i Galícia treballaran plegats

Catalunya-Euskadi-Galícia

Els governs de Catalunya, Euskadi i Galícia formaran a partir d’ara un front comú amb l’objectiu d’aconseguir que les seleccions nacionals respectives puguin superar l'actual situació que els impedeix participar en competicions oficials. La Secretària General de l'Esport Anna Pruna, el director d’esports basc José Ramon Garai, i la directora general gallega Marta Souto, van mantenir ahir una primera reunió formal al Palau de la Generalitat per establir les bases d’aquest nou marc de col·laboració i donar caràcter oficial i públic als contactes que fins ara havien mantingut de forma puntual i oficiosa. Des d’ara, els representants dels tres governs en matèria esportiva es reuniran periòdicament.
Aquesta aliança tindrà com a objectiu avançar cap al reconeixement internacional de Catalunya, Euskadi i Galícia com a països esportius i, per extensió, aconseguir que les seleccions catalana, basca i gallega dels diferents esports puguin ser acceptades com qualsevol altra pels organismes internacionals corresponents. Però més enllà d’aquesta prioritat, els representants dels tres governs estan d’acord a ampliar el marc de col·laboració a d’altres qüestions, com ara l’esport escolar, el femení, els centres de tecnificació, els temes comuns que afectin al Consejo Superior de Deportes (CSD) i qualsevol aspecte o millora que pugui beneficiar l’esport de les tres nacionalitats. En aquest sentit, si bé l’aliança ja és un fet, un dels acords que va sortir de la reunió d’ahir és donar-hi més rellevància redactant un manifest conjunt que serà llegit públicament abans del partit que Catalunya i Euskadi jugaran el 29 de desembre a Bilbao. El document explicitarà la formació d’aquest front comú i expressarà la voluntat dels tres governs de treballar plegats per vèncer la resistència de l’estat espanyol en l’afer de les seleccions.


dimarts, 9 d’octubre del 2007

Xavier Torres fa campanya per les Seleccions al “Gol a Gol” de TV3.

Xavi Torres - Gola Gol de TV3

El programa Gol a Gol, que s’emet per TV3, es va posicionar aquest diumenge a favor de les seleccions catalanes. L’espai esportiu, que presenta Xavier Torres, va concloure la seva primera edició amb un vídeo d’imatges de la selecció, en el qual destaca la presència de senyeres i estelades, acompanyades per la música de L'Estaca, de Lluís Llach. Aquest vídeo final ha provocat les queixes del PPC, mitjançant el seu responsable de campanya, Xavier García Albiol, que ha acusat TV3 de fomentar l'independentisme.

Xavier Torres va concloure el programa del passat diumenge donant pas a les polèmiques imatges i anunciant que "aquest programa pretén posicionar-se cada setmana. Avui ho farem al costat de les seleccions catalanes, la de futbol concretament". "Aquest diumenge Catalunya havia de jugar contra els Estats Units, però els màxims dirigents del futbol espanyol ho han impedit. Mala sort, no desesperin, la cursa és llarga", va afegir. (e-notícies)


diumenge, 7 d’octubre del 2007

Primer acte reivindicatiu de l'Associació Santboiana Proseleccions Esportives Catalanes.

Félix Caparrós i Ferran Cobo

En el transcurs de l'emocionant partit de rugbi celebrat en el Baldiri Aleu aquest diumenge, dia 7 de novembre entre la U. E. Santboiana i el C. D. El Salvador de Valladolid, partit que lamentablement ha perdut l’equip local per 13 a 23, ha efectuat el seu primer acte reivindicatiu i de presentació l'Associació Santboiana Proseleccions Esportives Catalanes.
Tres dels components de la Junta Gestora de l'Associació i altres afiliats, han procedit a la col·locació d’una gran pancarta, s’han repartir adhesius i tríptics facilitats per la "Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes", i s’ha fet onejar una gran bandera en el transcurs de tot el partit que ha estat retransmès en diferit pel Canal 33 de la televisió catalana i al que han assistit nombrosos socis i simpatitzants de la U. E. Santboiana. (Article de Pedro Morón)

dissabte, 6 d’octubre del 2007

Saül Gordillo va fer la presentació del bloc de l'Associació Sant Boi Pro Seleccions Esportives Catalanes.

Presentació del llibre

Durant l'acte de presentació del llibre "Nació.Cat" de Saül Gordillo a Sant Boi, divendres dia 5, l'autor del llibre va fer la presentació del bloc d’aquesta nova associació santboiana . A la pantalla de Cal Ninyo va aparèixer el bloc perquè tots els assistents pogués veure-ho.

És una bona manera de començar, ja que tenir com a padrí un dels millors blocaires del nostre país no es pot dir cada dia.

L’acte va comptar amb la presència de la Regidora del Patronat de Cultura de l'Ajuntament de Sant Boi, Montserrat Mirabent, Jaume Pujadas i Joan Alegret, ambdós regidors de CIU de l'Ajuntament de Sant Boi. En total hi van assistir a la presentació del llibre una cinquantena de santboians i santboianes.


L’acte va ser presentat per Ferran Cobo, de Xarxa Santboiana, Saül Gordillo, l’autor del llibre i va fer la cloenda l’Enric Garcia, President del Consell de Barri Centre.

De l'acte no puc fer cap més comentari simplement us remeto a la pagina web de Nació.Cat on en Saül ho explica molt millor.

dijous, 4 d’octubre del 2007

Es constitueix l'"Associació Sant Boi Pro Seleccions Esportives catalanes”

Constitució de l'Associació Sant Boi Pro Seleccions Esportives catalanes

El passat 28 de setembre a Sant Boi de Llobregat un grup de santboianes i santboians van constituir “l'Associació Sant Boi Pro Seleccions Esportives Catalanes”. És una associació sense ànim de lucre que tindrà la seva seu social a Cal Ninyo, carrer Major 43.

Un dels fins es treballar per a reclamar un dret tan simple com elemental. El dret dels esportistes catalans a competir internacionalment sota els colors de la seva bandera. Com ho fa qualsevol esportista del món. Per aconseguir això ens cal mobilitzar a la gent dels pobles del país en favor d’aquesta reivindicació. L’Associació entén que només des de la unitat de tots els catalans podem guanyar aquest partit!.


Des d’aquest bloc us convidem a formar part d’aquesta Associació per treballar i aconseguir finalment el dret de que les nostres seleccions esportives puguin competir com les de qualsevol país del món. Apunta’t!!

dilluns, 1 d’octubre del 2007

Almudena Cid s'imposa en la Copa Internacional representant Catalunya

La gimnasta Almudena Cid va fer bons els pronòstics i es va adjudicar aquest diumenge la Copa Internacional de Catalunya de Gimnàstica Rítmica. La competició va tenir lloc al pavelló Barris Nord de Lleida, i va comptar amb un cartell d'autèntic luxe. Cid hi va prendre part en l'equip de la Federació Catalana i va dominar des del primer moment, demostrant la seva qualitat i superioritat tècnica.

Es va imposar en els quatre exercicis disputats (corda, cèrcol, cinta i maça), va sumar un total de 71,365 punts, i es va assegurar la primera posició final, compartint podi amb la russa Olga Stryuchkova i la búlgara Monika Mincheva. Les lleidatanes Núria Artigues i Ester Escolar també van tenir una actuació força destacada.

La Federació Basca denuncia moviments per frenar les Seleccions Nacionals

En una entrevista al diari Deia, el president de la Federació Basca de futbol, Iñaki Dobaran, ha manifestat que "si la selecció espanyola vol disputar partits internacionals i les autonòmiques també, a la RFEF apareix un cert malestar. Hi ha una campanya perquè no creixin ni vagin a més els partits d'Euskadi, Catalunya o de qualsevol altra selecció".

Iñaki Dobaran assegura que la seva federació ha viscut tota la polèmica al voltant del partit entre Catalunya i EUA "del mateix costat que ells, perquè ens podia haver passat a nosaltres. Afortunadament, fins ara, quan hem volgut jugar, hem jugat. Ens fa pena i ràbia que succeeixin aquestes coses. Per què volem jugar en dates FIFA? Perquè qualsevol dia la Lliga de Futbol Professional (LFP), que cada vegada mana més al futbol professional, suprimirà l'aturada de Nadal, amb la qual cosa ens quedarem sense dates per disputar el partit. Ja tenim problemes perquè aquest any entre una jornada i una altra hi ha molt poc temps".